‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Egy új kezdet

2010. június 26. 11:23:15

Címkék: iskola, munka, szünet, nyár

Suli után, meló előtt állva egy röpke és utolsó nyári szünet...


Huh, hát az utóbbi egy hét, de inkább utóbbi kettő elég húzósra sikeredett. Volt tanulás, illetve olvasás, volt rossz kedv, volt rohanás, volt itt minden. Szerencsére most már csitultak a kedélyek és most aránylag minden... átlagos. Két héttel ezelőtt a szerdai napon túlestünk az írásbelik nagy részén, azokat a dolgokat nem kívánom vissza. Szerencsésen túléltük, bár sajnos a részeredményeket nem tudtuk meg, pedig érdekelt volna, hogy mit rontottam el a legjobban. De jobb ha nem érdekel, ezt tudom. :) Utána következett pár keményebb nap, amikoris olvasni kellett... tanulásnak nem nevezném, mert amit olvastam, annak a nagy része huss... el is repült.

Majd eljött a hétfő. Egy könyedebb napnak néztünk elébe, megcsináltuk a feladatokat, programoztunk, projektet alkottunk, csupa szép dolgokat... csak néha lövésünk nem volt, hogy mit is csinálunk éppen. Majd jött a kedd. Újabb feladatok... áh, hát az sem volt semmi. Bár nem mondhatnám nehéznek, mert html-ben egy táblát megalkotni, hozzá az adatbázist és kilistázni pár adatot... vajon ezen oldalon én mit is csinálok? Hát valami ilyesmit... csak ettől azért némileg komplikáltabb a dolog. Igaz, erre az oldalra is ráférne egy kiadós optimalizálás és kódszinten bőven lehetne rajta mit alkotni, most lényegében - "nagy ráérősen” - ezen vagyok. Kedden még a szakdogánkat is megvédtük, valahogy sikerült engem behívni utoljára... huh, de utálom az utolsó helyet :) Viszont addig elvoltunk, elmulattuk az időt.

Aztán jött a mumus a szerdai nappal. Négy szóbeli, mint valami érettségi, bár valahogy közel sem bújt meg bennem annyi idegeskedés, aránylag nyugodtan - a "majd lesz valami” érzéssel - mentem be. Hát lett is valami, mind a négy modulból elmondtam, amit tudtam, meg igyekeztem azt is, amit nem :) Elég gyorsan be is fejeztük, majd kihirdették az eredményt... persze ahhoz várt ránk némi várakozás. A lényeg, hogy mind túl vagyunk rajta és sikeresen, mert ez sem utolsó. Némileg talán az a rossz, hogy az ott megismert embereket, max msn formájában fogom "látni". Anno a középsuli némileg másabb volt, most viszont rossz belegondolni. Ám az élet ilyen. Valami véget ér és valami más elkezdődik. Például július 5-én már jön a meló. Szerencsére ez is hamar le lett rendezve, így nem kell hallgatni az itthoniakat. Már csak egy flancos nyelvvizsga kellene... but i don't know why is it so important? I can speak or write in English, if I have to. Okay, maybe I make mistakes almost every sentences but who's care? Honestly... I can't use this knowledge and if I have a paper about this language... what it is good for? Okay, what is a driving license good for if you won't drive? I can ask the same question with the language exam. But I like this language, I like watching series in English and I try to develop my pronunciation. Well... shortly, that's all!

Mindeközben e rövid szüneten igyekszem csinálgatni a dolgokat, tanulni pár új dolgokat, meg 3D-ben modellezni, mivel már megint esik ez a vacak eső... ezt nem hiszem el, sosem lesz itt nyár! Bár mondjuk annyira részemről nem gáz, legalább nem sülök meg, de azért mégis rossz, hogy májusban és júniusban is rengeteget esett. Hát ez van... egyik sem jó, sok eső, vagy szárazság... a köztes utat szeretném látni...