‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Éjszakai ügyességi verseny

2010. július 18. 15:11:00

Címkék: Mezőkövesd, ügyességi, agility, verseny, kutya, eb, este, éjszaka

Kimentünk és megnéztük, hogy milyen is az éjszakai, illetve az este kutyás verseny. Nos, sok jót lehet mondani róla, és csupán egy rosszat.


Sose értettem, hogy miért nem lehet a rendezvényeket valahogy összefogottabban szétszórni az emberek között, hogy az újság hasábjain ne kelljen keresgélni, hogy egyáltalán volt-e ilyen hirdetés. Mert én erről a hazai versenyről sem láttam semmit - habár talán a Kövesdi újságban szerepelt pár szó róla, én azt meg nem forgatom túl sűrűn. Aztán barátosném csak felvilágosított, hogy lesz ilyen és menni kéne. Megyünk is, hogyne mennénk.

Ki is mentünk estefelé, bár akkor még a nap vígan sütött a pályára, ezzel is segítve nekem meg a fényképezőgépemnek, hogy pár képet készíthessek a kutyusokról. (Ezeket ITT találod meg) Az idő is szerencsére némileg enyhült és már nem a tikkasztó hőség várt minket, hanem egy elég kellemes klíma. Úgyhogy ez mindenképp sokat segített, az amúgy rettentően meleg nap után. Láttunk egész sok kutyát - legalábbis az ember/kutya arány egész jó volt, mert hát nézők nem tolongtak több sorban, még mi is nyugisan odafértünk a pálya melletti kerítéshez úgy, hogy teljesen belássuk a pályát. Ismerős arcok, ismerős kutyák is feltűntek a színen, láttunk hipergyors kutyákat, akik annyira túl voltak pörögve néha, hogy el is rontották a pályát a gazdi nem túl nagy örömére. Mert ugye nem mindegy milyen sorban végzi a feladatokat és ha a gazdi lemarad, a kutya maga választ pályát :) Emellett meg lehetett találni a normál sebességre beállított négylábúakat, valamint a kicsit lomhább, öregebb egyedeket. Méretben is változatos versenyzőket láthattunk, kisebb, nagyobb, közepes. Egy versenyző tűnt ki a többi közül - amit sajnos nem láttunk, mert pont akkor mentünk el vízért. Ez amúgy jellemző, Forma-1 közben is, ha kimegyek, biztos, hogy akkor történik valami... de hát no, Murphy dolgozik :) Szóval hogy ki tűnt ki? Hát egy "távirányítású" kutyus. Gazdi nem futott ám mellette, beállt a pálya közepére és vezényszavakkal/intésekkel irányította az ebet, aki mindent gond nélkül megcsinált. Hm... nem rossz.

Egyedüli probléma akkor jelentkezett, mikor a Nap kezdett alábukni a horizont alá... megjelent a kis vérszívók, az ősi ellenség és kezdték egyre intenzívebben megzavarni a jó kis versenyt. Egyedül őket utálom, de őket nagyon. Ennek ellenére túlélhető volt és élvezetes kis "futam". Remélem lesz még bőven ilyen itt, ha hamarabb nem is, akkor jövőre :)