‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Januári összefoglaló

2011. február 7. 19:30:32

Címkék: év eleje, január, események, munka

Néhány szóban összefoglalva, mi is történt januárban. Mert hát ahogy elkezdődött az év, már el is hagytuk az első hónapot.


Az év eleje a szokásos monotonitással indult. Oh, már megint újév, oh, minden kezdődik előlről. El is kezdődött, és a január úgy nekilendült, hogy hirtelen vége is szakadt a 31. nappal. Jöttek jó hideg napok, amikor majd lefagytam odakint, szegény kinti csirkék is csak összehúzták magukat és ültek fent az ólban. Szerencsére aránylag okos csirkék, nem is akartak kijönni a hidegbe, jobban is tették. Hallottam olyat, hogy valakinek be kellett vinnie a tyúkot, mert majdnem kihűlt. Az azért már kicsit erős. Nekünk is van csupasznyakú csirkénk és még ő is jó bírta. Jópofák ezek a tollas állatkák, a tavasz, nyár közeledtével pedig még jobban elszórakoznak majd. Fürdőznek, repkednek, ellesznek. No de ez most még a jövő zenéje.

Az első hónap egyik fontos momentuma Samuval történt. Aki már esetleg jobban feltérképezte az oldalt, az tudja, hogy Samu a macskám. Az utóbbi időben nagyon kanos lett és folyton nyávogott... ha kint volt, akkor azért és ott, ha meg bent, akkor azért és itt... hát sajnos szegény macskám, megyünk doktor bácsihoz. El is vittük, bő 10 perc alatt kigolyózta a macskám. Uh, hát nem lettem volna a helyében. Aznap egész nap aludt, teljesen kómás volt szegényke. Az altatás jobban megviselte őt, mint Egont. Őfehérsége mire hazaértünk már magához tért és ha imbolyogva is, de mászkált. Vele ellentétben Samuka csak délután tért magához, de akkor is alig. Bár elképesztő, hogy járni alig tudott, esett össze minden lépés után, ám egy óvatlan pillanatban mégis sikerült felugrania a radiátor tetejére. Innen viszont nem is ment messze, mert rögvest összerogyott és szunyált tovább. Azóta már minden oké nála, olyannyira, hogy bent is aludhat a szobámba. Feltéve, ha kibírja reggelig.

Az oldalam is el lett hanyagolva. Ez meg a melónak köszönhető. Több szálon is nekiindultam. Képet retusáltam, bannerhez készítettem képet, meg egy komplett oldalt is építek. Emellett modellezni is kell néha - az elkészült hajókat is meg lehet tekinteni ITT. Meg persze játszani is kell a zandával, úgyhogy ez is elvesz egy kis időt. Egy-két katt és le van tudva. Max ha az ember akar taktikázni, akkor kell jobban odafigyelni. Hm... a webexcel egyelőre abbamaradt meló szinten, helyette egy table class-t gyártok. Talán jó lesz.

Így nagy ténykedések közepette, meg persze meló mellett nagyon el tudnak rohanni ám a hetek. Ami még sajnos történt, az már februárba csúszott át. Még szombaton fent voltunk Gyöngyösön, meglátogattuk mamám a kórházba, hát még épp időben mentünk, mert vasárnap telefonáltak, hogy meghalt :( . Így belegondolva tényleg gyorsan rohannak a hetek, hónapok, évek. Nem csinálunk szinte semmit, ami élményekkel gazdagítana, csak egyszer-kétszer, és már el is telt egy év. Elég vacak ez a világ. De sajnos nem tudunk ellene mit tenni... jönnek és mennek a napok. Remélhetőleg hasznosan fogjuk tölteni ami maradt. Bár mamámnak inkább már szenvedés volt az utóbbi pár év. Agyvérzés, rosszalkodó tüdő, mindenfelé csak fájdalom, nem lehet úgy élvezni egyik napot sem. Talán jobb neki így. Ez az egész esemény elgondolkoztatott, hogy most még annyira nem fogom fel "komolyan" ezt az egész történést. Igaz, állapottól függ minden, de ha tudnék beszélni, lehet próbálnám elpoénkodni az egészet. Végül is nem tudjuk mi történik. Akármi is legyen a halál után, az biztos, hogy akivel megtörténik, az "okosabb" lesz utána. Ugyanis megtudja, hogy csak lecsukják-e a lámpát és annyi, vagy tényleg van túlvilág. Ezt csak azok tudják, akik már átkeltek ezen a "kapun". Annyira nem akarok sietni felé, bőven ráérek.