‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Murphy dolgozik

2010. november 9. 19:22:27

Címkék: technika, elromlik, laptop, elektronika

Ami elromolhat az el is romlik. Hogy mikor? Minél előbb.


No, ez az utóbbi pár hónap valahogy nem akar jól sikerálni. Mindig történik valami, aminek nem kéne. Bár vehetnénk ezt úgy is, hogy mindenkivel történik ilyen, hisz ez "tök hétköznapi" dolog, de azért ez már kicsit kezd sok lenni.

Kezdődött minden a nyár végén, mikor a fényképező kezdte megadni magát. Igaz, nem döglött be teljesen, de már jópárszor előfordult, hogy szegény nem tudja a kártyát olvasni és folyton hibát jelez. Aztán jött a laptop, aminek a monitorán furcsa vízszintes csíkozás jelent meg időnként, meg azok a "kellemes" piros pöttyök, amik meg tudtak őrjíteni. Ez annyiban lett orvosolva, hogy immár dolgoznak az ügyön, de szerintem nem fogom ezt megúszni egy egyszerű újratelepítéssel, hanem szépen pár hétre búcsút intünk a hordozható géptől. Aztán remélhetőleg már normálisan működni fog. Ezt amúgy sikerült pár hónapig húzni, csak az utóbbi időben vagy kétszer annyira durván jelentkezett a hiba, hogy az már a szemem is nagyon zavarta.

Az egyik legjobb az előbbi bejegyzésben is olvasható, mikor az autónk "szerencsére" alattam állt meg, és intett be a lehető legjobb helyen és időben. A mostani újdonság pedig az, hogy a nagy tévénk is kezd furán működni. Amikor gondol egyet, mintha levenné a fényerejét és szürkébb, sötétebb lesz a kép. A minap tűnt ez fel forma-1 közben. Bekapcsoltam és csak néztem, hogy hú de borult időben mennek. Aztán pár perc múlva kiderült, hogy nem az idő borult, hanem a kép rossz... király.

A rossz dolgokhoz tartozik még, hogy eltűnt két macskánk is, bár ez is már jó két hónapja történt. Egyik héten az egyik tűnt el, rá következő hétre pedig Pepe akart este hétkor nagyon kimenni... hát úgy kiment, hogy vissza se jött. Hogy hol lehetnek, vagy mi lett velük, az baromira érdekelne, csak szerintem sosem fog kiderülni. Több teória is felvette fejét, hogy mi történhetett velük, de filózni lehet ezen, sosem tudjuk meg. Legalábbis szerintem. De ha valaki bántotta őket, az(oka)t én is szívesen visszaadnám annak az embernek.

S ha már állatoknál járunk, a múlt héten halt meg a legöregebb japán csirke is. Ok, csak egy csirke volt, de a japánok nálunk nem a fazékban kötnek ki, hanem inkább díszállatok (kivétel a kakasok).

Úgyhogy akár kütyük, akár állatok, azért történnek itt dolgok, csak az a baj, hogy nem igazán jók. Talán majd az év vége felé, vagy jövőre jobb történések lesznek, bár amennyire pesszimista tudok lenni, hát... nem hiszem.