‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Újabb ötletek

2010. november 27. 13:26:10

Címkék: ötlet, történet, sztori, esemény, akció, írás

Eszembe jutott néhány ötlet, mely talán kezd egyre jobban összeállni, de vajon megérné?


Az elmúlt pár hétben eszembe jutott egy-két ötlet, mellyel talán lehet kezdeni valamit. Ez ismételten egy történet lenne, mely némileg sci-fi, némileg akció. Egy űrbéli sztori lenne, mely még elég kiforratlan, de napról napra egyre részletesebb képet ad. A megírás módja sem teljesen tiszta előttem. Valahogy úgy írni, mint egy sorozatot, hogy akármikor le lehetne zárni, nem teljesen könyvet írni, inkább afféle forgatókönyvszerűt. Sok részlet bizonytalan, ám annyi már kirajzolódott, hogy egy obeliszkszerű szerkezet és egy (vagyis három) hajó körül forogna a történet. Kicsit Csillagkapu Univerzum szagú még az egész, de törekszem arra, hogy attól jóval másabb és egyedibb legyen, valamint történetileg sokkal jobb, kevesebb hibával. Csak az a kérdés, hogy megérné ezzel ennyit foglalkozni? ki lehetne hozni belőle bármi hasznosat? Olvasná valaki? Mert magamnak írni nem túl nagy dolog. Mindenek előtt ezek foglalkoztatnak, hogy megérné-e, olvasná-e valaki? Ezen túl azonban, akarva, akaratlanul is tervezgetem, szövögetem az eseményeket, hogy mik történhetnének benne.

Bár egyelőre a Testőrség az, amit be kell fejezni, de most már abba is valószínűleg jobban belelendülök, immár megvan a 4. fejezet is, annyi idő után sikerült leülni és olyan állapotba kerülni, hogy írni tudjak. Szóval, valami támogatás nem ártana, hogy ne érezzem úgy, hogy tök feleslegesen csinálok bármit is, ezzel kapcsolatban. Egy-két komment is jól jön, csak valami vélemény legyen. Előre is köszi!

6 McBayer

2010. december 6. 18:09:17

Úgy látom Te mindegyikbe belefutsz. Kibővítettem 1000-re, de azért valami minimum hossz csak kell, hogy legyen
Amúgy fullajtár: régebben a lovaskocsi előtt haladó lovas volt, vagy vkinek az inasát (csicskását) is így hívják.

5 Lex

2010. december 6. 11:32:01

Fullami?
Túl rövid komment hát beszarok.

4 McBayer

2010. december 5. 07:05:26

Hát igen... legyen 1000 karakter
Ok, thx, most már így tisztább a kép. Valamelyik nap nekem a "fullajtár" szó nem jutott eszembe, hogy mit is jelent... mindig van egy-két szó, ami úgy előkerül a semmiből

3 Lex

2010. december 4. 19:13:22

Az olyan mintha a valóságra alapoznál mint egy doku-regény. Mint ez a docudrama a Discovery Channelen
youtube.com/watch?v=K4nVMVc9Fv4

The drama ***predicts a fictional*** Hurricane Julia would hit the US coast on Saturday, September 3, 2005."
A probléma az h ez valósággá vált: "In fact, Katrina hit just five days earlier on Monday, August 29, 2005."
Oops.

A lényeg h a karakterek és helyek azok valósak az esemény nem.
500 karakter?!

2 McBayer

2010. december 4. 17:12:43

Öhm... ok, de mi a gyík az a fekció? Beírom google-ba, semmi, angolul is: semmi, csak hülyeségeket dobál ki. Akkor magyar értelmező kéziszótár: semmi.
Google translate meg: "lelő tisztítást és fertőtlenítést" :D na kössz. Amúgy erről a fordításhoz megfelelően az "infection" jutott eszembe...

1 Lex

2010. december 4. 07:21:02

Irj inkább fekciót mint fikciót az izgalmasabb