‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Vasárnapi "szivattyú"

2010. október 11. 09:16:54

Címkék: opel, tápszivattyú, utazás

Egy "kis" vasárnapi kaland meg autókázás...


Vannak olyan alkalmak, mikor az ember jól megszívja, még ha nem is csinál semmit... vagyis csinál, csak nem tud róla. A tegnapi napon épp mentünk volna Miskolcra, az opel kapott friss benzint, mert az a E85-ös számú etanol vagy mi a görcs, igencsak fogytán volt benne, bár még Miskolcig minden bizonnyal kitartott volna. Elindulunk hát kutyázni, az egyetemre kellett volna menni. Ezek a múltbéli feltételes mondatok talán sejtetik, hogy nem mi történt. Nem értünk oda. Gondoltam Harsány felé jobb menni, mert most abba mi "poén" van, hogy ha csak egyesen megyek Miskolcra, így legalább lehet kanyarogni. Harsányt elhagyva, jött egy fekvőrendőrös rész, átmentünk. Jött még egy, és miután átmentünk rajtuk, a műszerfalon kigyulladt az összes piros lámpa (meg egy sárga is), és úgy ahogy van, a motor hangja elhalt. Semmi rázkódás, erőltetett menet, csak úgy elszállt. Pont egy S kanyarba érkeztünk, emelkedőre ráadásul, szóval az S közepén megálltunk valamennyire az út szélén. Remek... ez kellett mindenképp. Egyszer megyek valahova, mennénk, akkor is bedöglik a technika. Hülye Murphy nem bírt volna egyszer szabadságra menni, de hát... ami elromolhat az el is romlik. Mikor? Akkor amikor épp használnád.

Szóval várhattuk a "mentőcsapatot", ami egy jó kis idő után meg is érkezett. Addig próbáltunk kevésbé veszélyes helyre állni, de egy S kanyarba elég nehéz jó helyen állni szerintem. Így is volt pár vadbarom, aki ránk dudált, hát rohadjanak meg azok is. Gondolhatnák azzal az agyondiplomázott vagy "tajparaszti" ésszel, hogy elakadásjelzővel meg egy háromszöggel nem poénból álltunk meg. De hát sok a hülye. Volt két rendes autós is, akik megálltak, hogy segítsenek-e. A sok köcsög mellett azért akad pár értelmes is, köszönet nekik, bár már megvártuk a "mentőcsapatot". Amúgy a dolog érdekessége, hogy az egyik magyar emberke volt, a másik, aki megállt az viszont szerintem a kisebbségből került ki - vagy túl sokat szoliztak. :) Ez most nem megbántás lenne, hanem épp valami jó értékelés, hogy vannak köztük is azért rendesek. A "kalandot" végül a mentőcsapat érkezése és hazahúzása fejezte be.

A szerelő hamar kiderítette, hogy a négykerekűnek elszállt a tápszivattyúja, szóval így már érthető valamennyire, hogy miért tűnt el egyszer csak minden. Bár nem vagyok autószerelő, de ahogy elképzelem a dolgokat látok benne logikát. De szerintem a lényeg mindennek annyi, hogy nem kell azt a vacak etanolt beletenni. Hiába olcsóbb, jobban fogyaszt, meg lehet az okozta ezt is. Így most 60k HUF bánja (legalábbis akörül lesz, vagy még több is).