‹‹ Vissza a bejegyzés listához

Zandagort

2010. június 3. 07:11:53

Címkék: online, böngészős játék, sci-fi, multiplayer

Egy netes, többjátékos, online és ingyen játszható játék, mely az utóbbi időben eléggé megtetszett.


Egy hajó érkezett a bolygó felé, melynek neve Silmaryl lett, a szállítóhajó nevét viselve, melyből csupán egy kisebb közösség érkezett. Ők egy bolygó túlélői, kik új otthont kerestek, miután a Tejútrendszer planétáinak nagy része megsemmisült az érkező Zandagort seregeinek köszönhetően...

Hogy ki is valójában ez a Zandagort? Hogy miért is kellett pusztulni a Tejútnak? Minderre választ kaphatsz, ha meglátogatod az oldalt: a játék oldala

Mellesleg a játék magyar fejlesztésű, tehát már ezért is megéri kipróbálni. Grafikára nem egy oGame... de nem is baj szerintem. Egyik nagy előnye - és nagy "problémája” is - , hogy rengeteg nyersanyag van, valamint mindenre figyelni kell. A lakosságot ne dolgoztassuk halálra, legyen elég energia és élelem, valamint a termelésünk minél aktívabb legyen, emellett persze kutatásokat is kell folytatnunk, hogy a magasabb szintű épületeket és hajókat elérhessük. Ami nagyon megtetszett - és azt hiszem ilyen nincs az oGame-ben sem -, hogy van benne egy nagyon klassz kis térkép, amin a bolygók és hajók aktuális pozícióját lehet megtekinteni.

Magában a játékban 6 tech-szint van, melyet elérni csak idő és némi logika kérdése, hogy ne kerítsük magunkat végtelen körökbe; ugyanis ha valamiből nem termelünk és a nyersanyagot elpazaroljuk másra... akkor vagy nyomunk egy "újraindítást", vagy kérünk a szövetség valamely tagjától... apropó szövetség. Anno 17 dícső napja csatlakoztam az Exolon Királysághoz, mely egy igen kellemes kis feudalista liga. Igaz, kicsinek épp nem nevezhető a 109 tagjával - beleértve a királyt is - , valamint hogy az utóbbi időben átvettük a vezetést az összesített listában. Nem mintha ezzel milliókat kaszálnék, de jó egy olyan közösséghez tartozni, akik az elsők között vannak.

A játék maga kíván némi időt, bár elintézhetjük ezt pár kattintással naponta, vagy ránézhetünk többször is. Mivel úgyis a tételek kidolgozásával ütöm el itt időm nagy részét, jut idő erre is, és szerencsére az általam irányított nép immár 3 bolygót vett irányítás alá: Silmaryl, Echleron és Aysler... remélhetőleg a fejlődés töretlen marad, most azonban jönnek a nap további fontos teendői... :)